K W A L I T E I T &  P R O D U C T I E 
Er wordt veel zorg & aandacht besteed aan de kwaliteit en de afwerking van ons linnen. De natuurlijke linnen vezels die we gebruiken zijn afkomstig van de Europese vlasplant. Vlas is de enige plantaardige textielvezel dat afkomstig is uit Europa. De natuurlijke vezels komen uit een ecologische cultuur (een beetje regen is genoeg om het vlas te laten groeien). Er worden lange vezels gebruikt voor ons linnen, dat vervolgens met een bepaalde techniek wordt omgezet in garen. We noemen dit ook wel het ''natte spinnen''. Onze linnen stoffen hebben een hoogwaardige kwaliteit, het is glad, zacht, makkelijk te onderhouden en het pluist niet. 

Linnen is heerlijk warm in de winter en luchtig in de zomer, optimaal geschikt voor heel het jaar door. Verder is linnen hypoallergeen en absorberend, daardoor ideaal materiaal voor rechtstreeks contact met de huid. 

Het kleuren en wassen van onze linnen stoffen zijn twee belangrijke fases tijdens het productieproces. Als eerste wordt het linnen gewassen en krijgt het een zachte touch, vervolgens krijgt het linnen een natuurlijk verfbad.  

We hebben ook wat katoen in onze collectie. We gebruiken namelijk perkal. Katoen perkal is een luxe stof met een heerlijk zacht en crispy gevoel. Het voelt zacht en glad aan, ademt goed en voelt in de zomer heerlijk koel aan. Katoen perkal heeft een hoger aantal draden, er wordt gebruik gemaakt van fijnere draden (garen) en geweven in een andere structuur. (200 garen/cm, 400 TC).

De linnen en katoenen vezels worden zorgvuldig geselecteerd op hun draadtelling, hun gewicht en de specifieke afwerkingstechnieken maken de producten van Gabrielle Paris echt uniek.